Logo Het Juridisch Loket
Cookie Privacy

Podcast: Diana Starmans, Sociale Verzekeringsbank

Nieuws
15 juli 2024

In de meest recente aflevering van de podcastreeks ‘De Verdwaalde Burger‘ praat Willemijn van Helden met Diana Starmans, directeur van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) over hoe we kunnen voorkomen dat mensen verdwalen in wetten en regels. Drie kernwoorden: eenvoud, menselijke maat en open vizier.

Ervaringsverhaal

'Er lag een brief van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) op mijn deurmat. Over de pensioengerechtigde leeftijd en dat ik een AOW-uitkering kon verwachten. Ik wist natuurlijk dat die brief ging komen, maar op de inhoud was ik niet voorbereid. Want er stond dat mijn uitkering met maar liefst 12% wordt gekort. Hoe moet ik dan rondkomen? Wat kan ik nu doen?'Willemijn van Helden en Diana Starmans bespreken wat er nodig is om situaties als deze te voorkomen.

Knelpunten aankaarten

Zowel de SVB als het Juridisch Loket ziet in de dagelijkse praktijk waar mensen tegenaan lopen en waar wetten en regels anders uitpakken dan bedoeld. Beide organisaties signaleren dat en kaarten dat aan. De SVB doet dat in een jaarlijkse knelpuntenbrief aan de overheid. In de podcast en ook in de meest recente knelpuntenbrief roept de SVB op tot eenvoud, eenvoud en nog eens eenvoud.

Luisteren

Luister de podcast via onze website of op uw favoriete podcast app:

De Verdwaalde Burger

Deze podcast is onderdeel van de serie ‘De Verdwaalde Burger’. In deze podcastreeks verkennen we samen met andere experts hoe we mensen uit het doolhof van regels, wetten en afspraken kunnen helpen.



Alle actuele berichten >

Delen:
Logo Het Juridisch Loket

Bel gratis

0800 - 8020

Maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur. Persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen.

Onderwerpen
Wonen & BurenWerk & InkomenFamilie & RelatiePolitie & JustitieAankopen & GarantieSchulden & Incasso
Logo Ministerie van Justitie en Veiligheid

©2024 Het Juridisch Loket

Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

Responsible disclosure

Terug naar boven